Göz Farı Nasıl Sürülmeli?

9 Haziran 2009 Salı

Eeeee o kadar makyaj blogu okunur da etkilenmez mi insan? Ara sıra YouTubedan makyaj videolarını izlerim ama oturup da denemişliğim yok. Bir defa oradaki makyajları deneyecek fırçam yok benim, öyle gölge falan yapmaya çalışınca renkler karman çorman oluyor. Bir gözümdeki far diğerinden farklı oluyor falan... Ama alacağım ben de http://www.emocutez.comŞimdi alacağım fırça setini JustMakeup'a söylesem kesin ona vereceğin parayla git MAC'ten 176187681 numaralı fırçayı al falan der sanırım :) Ama ben The Body Shop'un mini fırça setini almayı düşünüyorum. Yine de gidip gözümle görüp, fiyatına da baktıktan sonra kesin kararımı vereceğim...

Her neyse, başlık iddialı... "Göz Farı Nasıl Sürülmeli?" Ama ben o kadar iddialı olmadığım için http://www.ntvmsnbc.com/id/24974139/ adresindeki haberi paylaşacağım sadece http://www.emocutez.com

Eve Pearl, 5 kez makyaj alanında Emmy almış bir makeup artist. ntvmsnbc'deki haberde altı püf noktasından bahsetmiş. Bu altı püf noktasını buraya kopyalıyorum.
1- Göz kapağına fondöten uygulayın: Fondöten göz kapağında baz gibi duracak ve farı gün boyu tutacaktır. Farı sürdükten sonra da kalıcılığı için üzerine sabitleyici bir pudra sürmek makyajın dayanıklılığını artırır.
2- Göz kapağına eyeliner uygulayın: Likit eyelinerlar tercih sebebi. Eyelinerı uygularken kalem gibi tutmayın. Göze paralel bir şekilde tutup çizgi çizin. Göz kapağının tamamını çizmemeye özen gösterin. Aksi takdirde göz düşük görünecektir.
3- Buğulu gözler: 2. aşamadaki eyeliner uygulaması sırasında oluşan hataları her zaman düzeltmek mümkün. Kahverengi ve yeşil renkteki göz farlarını karıştırıp eyelinerın üzerine sürün. Bu iki rengin karışımı her zaman harikalar yaratıyor.
4- Belirgin yapmak için: Buğulu efektinin üzerine gözleri daha belirgin hale getirmek için göz kapağının hemen yanından yan “V” harfi çizilir. V harfinin ucu dışarıya bakmak suretiyle koyu renk farlar kullanılır. Daha sonra bu V harfini içeri doğru dağıtmak lazım. Yaz ayları için V harfini şeftali ve bronz tonlarda seçebilirsiniz.
5- Temizlemek için: Açık renkleri, uyguladığınız farı düzeltmek için kullanabilirsiniz. Önerim, içinde bir sürü renk olan bir göz farı paletiyle çalışmanız. Böylece istediğiniz her rengi karıştırıp farklı tonlar elde edebilirsiniz. Göz farı uygulamasında gözün altına bulaşan farları nemlendirici kreminizi sürerek de temizleyebilirsiniz.
6- Rimel: Gözün altına kahve ya da siyah eyeliner uygulayabilirsiniz. Yine buğu efekti için pırıltılı altın sarısı ya da şeftali uygun olacaktır. Ardından göz makyajınızı rimel ile tamamlayabilirsiniz.
Hatta bu da kendisinin bir videosu...




3 yorum:

Unknown dedi ki...

Heh olmuş;))
176187681 nolu fırça mı heueheuh koptum okurken;)) Ama hakikaten de öyleyim, alışın artık bana;)))
Blogun hayırlı olsun canım, takibindeyim!

DeepPurple dedi ki...

Valla sen olmasan yorum bırakılamadığının bile farkında olmayacaktım...
Şekerim ne alışması, sana bayılan koskocaaa bi topluluk var. Asıl sen bunun farkına var :)

DeepPurple dedi ki...

Ayrıca da teşekkür ederim daha henüz bi blog değil :p

Zaman Geçiyor...

NeoCounter

Havan Batsın!!!

BloXoo

BlogCatalog

Personal Blogs - BlogCatalog Blog Directory

  © Blogger templates Newspaper II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP